Hoppa till innehåll

Vagn

Din varukorg är tom

Artikel: Badlands med Taylor Phinney

Badlands med Taylor Phinney
acre

Badlands W/ Taylor Phinney

Badlands 2022 : Ultracykling utan stöd på grus i utkanten av Europa

Den vildaste offroad-utmaningen i Europa: 800 km + 16 000 m genom den enda officiella öknen i Europa, den vilda kusten vid Cabo de Gata och Pico Valeta på 3 396 m.

 

ORD AV: TAYLOR PHINNEY
15 DECEMBER 2022

Badlands 2022 föll liksom bara ner i mitt knä. Idén kom från cykelmärket Cinelli som först trodde att jag kanske skulle vilja "Race Race" den 780 km långa cykelturen runt södra Spanien. De fick snabbt reda på att jag inte var den racercyklist de trodde att jag var, och de var faktiskt glada att kunna omfamna vilken form jag än ville förkroppsliga under evenemanget. Utmaningen lät först ganska astronomisk för mig, men jag är bra på att säga ja till saker som jag inte förstår, så jag tänkte att jag skulle improvisera.

Badlands är ett cykelpackningsevenemang med över 300 deltagare, med en maximal tidsåtgång på sex och en halv dag. De bästa cyklisterna klarar banan på cirka 44 timmar med så lite som 20 minuters stopptid.

Badlands 2022 med Taylor Phinney

Min ursprungliga strategi var helt enkelt att packa cykeln och ta de maximala sex dagarna, men så snart jag dök upp i Granada insåg jag snabbt att atmosfären i detta evenemang var mer "racey" än jag förväntat mig med de flesta människor som packar "så lätt som möjligt", varav många planerar att inte sova alls eller att bara ta med en nödbivvy. Min första fråga var, har du någonsin försökt sova i en nödbivvy??? Det är en metallpåse som ofta kallas för rymdfilt. Jag försökte sova i en på en av mina första självförsörjande cykelpackningsresor och jag kan bekräfta att de är de värsta - det finns ingen andningsförmåga, du börjar svettas, sedan vaknar du upp blöt och sedan är du SOL. Nödbivvier bör reserveras för vad de är gjorda för ... nödsituationer.

Bortsett från det bestämde jag mig för att ta med ett fotavtryck, ett liggunderlag, en lätt sovsäck och en väderbeständig bivacksäck som kan öppnas med dragkedja för att fungera mer som en regnfilt (för säkerhets skull). Utöver det hade jag MW Acre Series Vest, MW Altosphere Jacket, MW Tech Tee-skjortor (både långärmade och korta), Mission Workshop cykelbyxor - plus naturligtvis mina pålitliga Ripton-jeansbyxor. Underkläder, tandborste, tandtråd ... lampor, enheter, laddningsbara ... verktyg, rör, pluggar, lite para-kabel, remmar ... plånbok + pass och naturligtvis VATTEN (4,5L total kapacitet), MAT och en första hjälpen-kit. Min plan var att vara bekväm under natten - tung på dagen med all vikt i väskorna på cykeln men bekväm utan remmar från en ryggsäck eller camelbak eller fanny på mina axlar eller midja. Vi glorifierar obehag men jag kände att det som kunde ha blivit 6 dagars körning skulle vara tillräckligt obehagligt så jag prioriterade min fysiska komfort på alla andra områden - till och med ner till cykeln och passformen för körningen. Cinelli och jag designade en anpassad Nemo Gravel-ram specifikt för detta evenemang som hade ett 66,6 cm topprör (!!) och ett tillräckligt långt styrrör för att göra det möjligt för styret att vara i samma höjd som sätet. Denna konstruktion var radikalt annorlunda än någon annan cykel jag någonsin har kört och passade definitivt in i kategorin Ultra Comfort Cruiser.

Badlands 2022 med Taylor Phinney

Så föreställ dig mig om du vill, på väg till starten av Badlands under de små morgontimmarna med ryggen upprätt, i mina vans och platta pedaler, brett styre och fullpackad 11 liters anpassad ramväska + överdimensionerad vaxad canvasstyrväska och 2 extra djupa styrstamscaddies (med tillstånd av Wit Slingers och Ron's Bikes) ... Jag kände mig som en utomjording, men jag visste att jag skulle vara en bekväm utomjording för vad som komma skulle.

"
Jag var den mest packade personen där, utan tvekan... och jag mådde bra av det."

Snart var vi iväg och jag kunde dra en lättnadens suck över att vi äntligen rörde på oss och gjorde den jäkla grejen. De snabba människorna gick snabbt och jag gick i min egen takt utan stress över att hålla någon form av takt vilket kändes väldigt uppfriskande. Från start till mål är hela upplevelsen lite suddig om jag ska vara ärlig ... dagarna var långa och heta men inte olidliga, det fanns antydningar till huvudvärk, en nackvärk som försvann efter dag ett.

Badlands 2022 med Taylor Phinney

En märklig sak jag lade märke till var hur man till slut jojkar med samma personer nästan hela vägen genom evenemanget, som om man är uppkopplad på samma gång utan att planera det alls.

Jag åt mycket spansk tortilla på vitt bröd med tomat... och sardiner. Jag började inte med socker förrän i slutet av dag 2 och de tog mig på en resa fram till 06:30, mitt första och enda försök att köra hela natten. Jag planerade inte att köra så sent men kände aldrig att jag kunde hitta rätt plats att sova så jag fortsatte bara att köra tills jag kunde se himlen börja ljusna och då sa min kropp "inget sätt kompis, lägg mig till vila".

Badlands 2022 med Taylor Phinney

Den tredje dagen kämpade jag mentalt och kände mig frustrerad på grund av sömnbristen och insåg snabbt att jag skulle behöva en god natts sömn den natten för att hålla vibbarna vid liv. Hållbar lycka blev min avsikt för "loppet" och det var helt beroende av en god, fridfull sömn i naturen. Min ursprungliga plan att cykelpacka rutten ändrades snabbt eftersom jag kände mig väldigt bekväm med att cykla hela dagen och gjorde två mycket stora första dagar med 450 km ... så dag tre var jag redan på väg mot de "sista" 300 km och dag 4 hade jag "bara" 120 km kvar.

Den sista dagen och den sista pressen var obeveklig med klättring och värme men jag kunde smaka på slutet. Jag hade fått en fantastisk sömn efter min negativa dag 3, sju timmar i de svala kullarna vid sidan av vägen i mitt lilla bo ...

"
Vägen till mål är till stor del klättring med en liten nedförsbacke i slutet och jag hade dumpat mina vans dagen innan till förmån för mina sandaler från berggrunden."

Badlands 2022 med Taylor Phinney

När jag klättrade upp mot det sista bergspasset kände jag ett adrenalinpåslag och spänning och började JAMMA. Jag hade musik i öronen för första gången under hela evenemanget och hade en nästan andlig upplevelse. Ultra Euphoria sköljde över mig som vågorna från havet som kraschar in mot stranden. När jag började den sista nedförsbacken var jag helt överväldigad av ögonblicket och musiken och på det sista guppet i den sista nedförsbacken tänkte jag att jag behövde ett bra hopp. Jag åt skit. Jag räddade det nästan förstås, men sedan gjorde jag det inte. Jag reste mig snabbt upp och körde igen innan jag ens utvärderade mig själv eller min cykel - en gammal cykelracingvana antar jag. Jag skrattade åt dumheten i mina upphetsade sätt och var lycklig över att inte ha skadat mig själv förutom några skrapsår.

"
Jag rakade faktiskt av en stor del av min stortå och tånagel och det blödde ganska kraftigt, men som tur var fick jag äntligen använda min förbandslåda."

Badlands 2022 med Taylor Phinney

Så med 5 km nedförsbacke till målet på en 780 km lång tävling stod jag vid sidan av vägen, högt uppe i Sierra Nevada-bergen, och rengjorde, desinficerade och lindade min skadade stortå. Ultra Euphoria kräver ännu ett offer. Jag lärde mig en värdefull läxa om känslor den dagen. När jag trampade in i mål kände jag mig lite generad över min tå när jag stolt rockade mina sandaler, men jag visste att ingen skulle bry sig eftersom alla i mål skulle åka sin egen höga från sin erfarenhet.

Badlands 2022 med Taylor Phinney

Jag kände att jag kunde stanna länge i den avslutande byn men blev erbjuden en tur nerför berget och tillbaka till Granada och med min misshandlade tå tänkte jag att det kanske var min biljett. Innan jag visste ordet av satt jag i en taxi på väg nerför berget och jag kände mig överväldigande ledsen över att resan var över och att jag hade tagit mig ur Badlands-bubblan så snabbt. Ännu en lärdom.

Under de följande dagarna antog jag att jag skulle bli förstörd av ansträngningen men jag kände mig faktiskt något oövervinnlig under de 2 till 3 veckorna efter vilket var en trevlig bieffekt. Det fanns några negativa kropps biverkningar också men jag förväntade mig inte energi boost. Sammanfattningsvis har jag inte tänkt på att göra den här typen av saker igen. Jag är så glad att jag gjorde det en gång och kanske gör det igen, men just nu njuter jag bara av att utforska cyklar i alla dess former.

Fred,
Taylor

Foton av Juanan Barros och Patrick Delorenzi

Läs mer på

MW x ASP
Fälttest

MW x ASP

Forskning och utveckling Vi presenterar MW X ASP-samarbetet - en harmonisk blandning av design, karaktär och känsla. En helt anpassad kombination av Mission Workshop:s tekniska ...

Läs mer på
Forskning och design // Ryggsäckar för utforskning utanför planeten
Nasa

Forskning och design // Ryggsäckar för utforskning utanför planeten

Video av 100 Grade // Foton av Evan Dudley och Jenny Sathngam År 2016 ledde ett samtal mellan Mission Workshop designern Mark Falvai och NASA-ingenjören Michael J. Miller till att man började tillverka skräddarsydda ba...

Läs mer på